Service och underhåll – igår, idag och imorgon 

SweMaint är norra Europas ledande företag när det gäller reparations- och underhållstjänster för godsvagnar. Vårt huvudsakliga mål är att göra spårbunden godstrafik till ett ännu tydligare och mer konkurrenskraftigt alternativ. För att uppnå detta har vi strategiskt placerade verkstäder runt om i Sverige och våren 2011 öppnade vi även en norsk enhet i Drammen. 2007 blev vi systerföretag till industrijätten Kockums Industrier och ett nära och industrilogiskt samarbete inleddes.

En av våra viktigaste målsättningar är att se till att godsvagnarna rullar dygnet runt, året om. Därför erbjuder SweMaints verkstäder ett komplett serviceutbud. Våra verkstäder är strategiskt placerade vid de stora järnvägsknutpunkterna från Malmö i söder till Luleå i norr och erbjuder olika program för fleet management. Dessa inkluderar bland annat hjulunderhåll och materialförsörjning åt en rad kända transportföretag.

Vi har även ett stort antal mobila verkstäder som erbjuder snabb och effektiv felavhjälpning. Vår långa erfarenhet, företaget har funnits i branschen sedan 1905, i kombination med fokus och systematisk utveckling av våra tjänster ger oss på SweMaint en unik position i branschen.